Kom in actie

Frank Mulder 29 nov , 2015

F.J.M. Mulder
Fysio- en manuele therapie
Bijlstraat 12
1502 TJ Zaandam
Tel: 075 – 616 37 54

Kom in actie.

Samen in beweging.
Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want met soepel bewegen haalt u meer uit het leven!
Dertig minuten bewegen maakt al een groot verschil.
Komt het omdat we meer zittend werk doen? Of omdat we vrije tijd anders invullen? Feit is dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking te weinig beweegt; in 2006 voldeed ongeveer 40% niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Deze norm geeft de voor een positief effect op de gezondheid vereiste minimale hoeveelheid lichamelijke activiteit per dag; volwassenen dienen ten minste in totaal 30 minuten matig intensief te bewegen op minimaal 5, maar bij voorkeur alle dagen van de week
Samen met uw fysiotherapeut in beweging?
De fysiotherapeut is dé specialist als het gaat om beweegstimulering. Met name mensen met één of meerdere chronische aandoeningen kunnen door de fysiotherapeut begeleid worden naar een actieve leefstijl. Heeft u een chronische aandoening zoals artrose, diabetes, COPD, osteoporose of een coronaire hartziekte? Dan biedt de fysiotherapeut u een beweegprogramma speciaal afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen! Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut. Verder is het beweegprogramma in groepsverband, met mensen met dezelfde aandoening. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen. Gezamenlijk werkt u aan dezelfde doelstelling: het ontwikkelen van een actieve leefstijl die u uiteindelijk zelfstandig kunt handhaven!